Envisioneer Expres


У претходној области научили си како се нека  идеја може нацртати на листу папира. Сада ћете научити да радите у једноставном програму уз помоћ кога можете да представите своју  идеју 2 димензионално и 3 димензионално.

Инсталацију програм можете скинути са: 

 Envisioneer Expres 3.0.

 Envisioneer Expres 5.0.

Програм покрећете двоструким кликом мишем на икону Еnvisiоnееr Еxprеss 3.0 нарадној површини или кликом на дугме Start, па на иконицу All Programs> CаdSоft> Еnvisiоnееr Еxprеss 3.0. На екрану ће се прво приказати прозор програма  који се састоји од насловне линије, линије менија и неколико линија са различитим групама алата за цртање, преглед, итд. Са десне стране прозора налази се каталог, који приказује елементе везане за одређене алате.

Пре него што почнете да радите у програму, морате обавити одређена подешавања. Сва подешавања урадићете када са линије менија изаберете картицу Settings>Program Settings. Отвориће се нов прозор, у којем треба да изаберете Units of Measure (јединице) и обележите центиметре (енг. centimeters). Опцију Suppress Display of Metric Units (не приказивати јединице мера) треба да изаберете уколико не желите да се мерна јединица приказује на цртежу.